Bröd och deg

Färdig smördeg

Dessa finns i både runda och avlånga

Har du inte testat färdig smördeg som finns i butik så tycker jag att du ska göra det. Idag finns det både runda, avlånga, tunna och tjocka i butik. Jag brukar köpa dom när det är något. erbjudande även om jag inte behöver. Vet jag dessutom att jag inte kommer att hinna använda dom innan datumet går ut slänger jag in dom i frysen. Dom tinar jättesnabbt om det är så att du får hastigt besök eller kommer på något som du vill göra med dom.

Både till förrätt, snittar eller dessert

Den färdiga smördegen kan du använda till så mycket. Det gäller bara att ha lite fantasi och lägga på det man tycker om. Lite salta små snittar till drinken går fort att göra, men också om du vill göra en förrätt eller dessert med färska bär. Hittar du inget hemma som du vill ha på dina snittar är det allra enklaste att skära smördegen i nån centimeters breda strimlor och pensla med ägg. Sen är det bara att snurra strimlorna och grädda i 200 graders ugn i ungefär tio minuter.

Något som många har börjat göra är pizza Bianco och det kan man också göra med smördeg istället för en tjock pizzadeg. Det är en pizza med vit sås istället för tomatsås. Den vita såsen kan vara bechamelsås, ricotta eller andra krämiga såser. Sen är det bara att lägga på vad som är gott och stoppa in i ugnen.