Pasta och ris

Tips och trix vid pasta

Snabbt, gott och ibland enkelt

Ibland har man bråttom med middagen även om det inte är hälsosamt eller till och med nyttigt. Då vill man kunna göra en middag som både går fort, är gott men också nyttigt. Pasta fungerar då alldeles utmärkt och gör man en krämig sås så behövs inget protein-om man inte har det hemma. Pasta penne är en pasta som är cylinderformad och lite räfflad och har lättare att dra åt sig såsen. Den fastnar i räfflorna och även inuti.

Snabb sås

En snabb sås gör du enkelt om du steker lite svamp och vitlök tillsammans. Tillsätt nån matsked mjöl och rör runt och tillit grädde. Enkelt och snabbt. Har du tid över kan man självklart tillsätta buljongtärning och kryddor man tycker om. Nymald svartpeppar är något som passar alldeles utmärkt till en krämig sås och penne.

Tips

När du kokar pasta ska du alltid tänka på att vattnet ska verkligen stormkoka. Det är för att pastan inte ska klibba ihop och kokar då vattnet ordentligt så rör sig pastan i vattnet. Är du rädd för att det kommer att koka över så lägger du en träslev över kastrullen. Det fungerar faktiskt så prova det om du inte har gjort det. Glöm inte heller att salta vattnet och man brukar beräkna en halv matsked till varje lite vatten. Det är ungefär tio gram. När pastan är färdigkokt och du hällt av vattnet ska du inte låta pastan ligga kvar i durkslaget. Då blir det lätt klibbigt, så blanda pastan direkt med någon sås.