Inlägg

Hur nyttigt är egentligen banan?

Banan är kanske de godaste frukten jag vet och jag äter minst 2-3 bananer i veckan.

Nu vill jag berätta mer om hur nyttig bananen är och vad man kan göra med en banan. Tex det går utmärkt att göra banan pannkakor med bananen. Du blandar helt enkelt banan, ägg och linfrö till en smed. Glöm inte att salta för allt blir godare när man saltar oavsett vad det är man ska äta. Sedan tar du smeten och steker på samma sätt som du steker pannkakor.

Du vänder så klart så att varje yta får lite färg. Till detta kan du sedan skära bananer och lägga på en klick grädde.

Hur nyttigt är det med en banan?

Tänk på att om du är diabetiker så är det bättre att du äter bär i stället för frukt. Tex så har banan väldigt mycket kalorier även om den är nyttig.

Om du ändå vill äta en banan så välj en som är grön för de innehåller mer pektin och mindre kolhydrater. Ju mognare en banan blir desto sötare och mer kolhydrater innehåller de.

När du har lagat dina pannkakor kan du sedan lung hänga i hängmattestånd och bara koppla av med den goda och nyttiga maten. Sedan när du har vilat länge nog då kan du dricka vatten eller ta en liten promenad i någon närliggande park beroende på var du bor.

Här ser du hela listan på vad som är nyttigast

Äpplen både röda och gröna – innehåller flavonoider, C-vitamin och kalium (ett mineral som är viktigt för normal hjärtfunktion). Kaliumbrist kan man få om man tex dricker för mycket Treo eller annan NSAID preparat.
Aprikoser ni vet frukten med godisfärgade utsida både färska och torkade – innehåller vitamin A, C, E, och K samt viktiga mineraler.
Bananer kommer här på 3:e plats och det är vad detta blogginlägg faktiskt handlar om – innehåller vitamin B6, kalium och magnesium.
Hallon, blåbär, björnbär – rika på C-vitamin, folater, antocyaner (starka antioxidanter som bland annat motverkar skadlig oxidation), mangan och kalium. Som jag nämnde ovan så är bär alltid bättre för dig som vill gå ned i vikt.
Melon går att plantera i Sverige – vitamin A, B6 och C, folater (bra för gravida kvinnor) och kalium även samma här dvs kaliumbrist om du äter för mycket värktabletter.
Kiwi denna frukt växer ej i Sverige– Här hittar du bl.a  vitamin C och E samt magnesium. E-vitamin bidrar till minskad oxidation av LDL-kolesterol.
Persikor växer tyvärr inte i Sverige – Innehåller vitamin C, E och K samt kalium.
Papaya är en exotisk frukt – Innehåller vitamin A, C och E, kalcium, magnesium, kalium.