Korv

Göra prinskorvarna lite roligare

Prinskorvar är ju inte så rolige egentligen

Vi har smakat många sorters prinskorv här hemma och min man är väldigt känslig när det gäller salt. Inte kroppsligt utan smakmässigt och jag vet inte hur många olika sorters prinskorv jag har köpt egentligen. Det har till och med gjort så att jag har glömt vilken utav dom som han har tyckt är ok. Så det kanske är dax att jag köper en ja och nej lista. Jag tycker prinskorv kan vara gott ibland, men bara för att mannen har lite svårt för den så köper vi det väldigt sällan.

Häromdagen när jag var på affären, jag tror det var på Hemköp så hade dom extrapris på just prinskorv och då tänkte jag att nu är det dax. Så jag köpte ett mindre paket för tjugo kronor. Prinskorv är ju inte så roligt egentligen då man inte kan göra så mycket med dom förutom att steka dom så då gäller det att göra nått extra med dom. Jag skar dom i kors i ändarna och kommentaren jag fick på en gång när mannen såg det var-“så gjorde alltid min mamma”. Kan det vara mer positivt?! Och inte hörde jag någonting heller om att dom var för salta.

Vad kan man göra mer med prinskorv?

Prinskorv brukar finnas i ganska stora förpackningar i butikerna. Antingen kan man steka den prinskorven man ska ha till lunch eller middag. Sen fryser man in resten till en annan gång. Eller så sparar man resten till att tillsätta i en pyttipanna där man har sparat kött från andra middagar. Det brukar alltid jag göra för att både få kött som är kryddat och sen tillsätta korven som har en rökigare smak och annan konsistens. Vill man inte göra pyttipanna så kan man tillsätta överbliven korv till grytor. Både korv som blivit över från lunch eller middagar kan frysas in i små påsar och tas fram till andra middagar.