Släkt i Queens New York …

Jösses Matilda !! Hittat släkt i Queens New York 🇺🇸

Och vi har börjat skriva ✍🏻 och prata på Messenger . Det är coolt att på ett sådant lättsamt sätt som Mail, Facebook, Instagram och Messenger vara i kontakt med en hel familj och vem vet en hel släkt med rötter från Lidköping . Gick med i Ancestry i somras och hittade en amerikansk farbror som höll på med mina släktingar . Pappas syssling Gerard och hans familj . Fyra barn i New York Queens och brors barn i Virginia .
Låter som en spännande USA tripp när Coronan är över och en sväng till min vän i Florida som gift sig med en amerikan . Jag och sonen Gerard jr pratade på Messenger häromdagen . Fick höra att de är väldigt nyfikna och entusiastiska på familjen i Sverige . Hans mamma är fr Italien , så den delen var stor för dom att ha kontakt med också .
pappa skrev Mail och skickade kort härifrån . kaffe online
vi har varit i NY ett antal gånger och de hade bland annat varit i Stockholm utan att vi visste om varandra . Det blir förändring 👏🏻👏🏻👏🏻
Han hade t.o.m. anmält sig till en svenska kurs på svenska kyrkan i NY som blev inställd pga Covid 19 .
Han jobbar på bank och jag på försäkringsbolag . Same same but different .
Nu vill jag ännu mer åka till USA , och lära känna släkten . Brodern till pappas mormor , som kom över i slutet på 1800 talet jobbade på Tiffanys i New York city . Carl Otto fick 3 söner , men bara en av dom fick barn .
Farmors andra moster o morbror åkte till USA  också , får luska vidare.  🇺🇸🇺🇸
Farmors mamma Salla hittade en svensk man med bra jobb , så hon var den enda av syskonen som blev kvar i Sverige .

bilder- Pinterest

Kerstin Carleljung

Lämna ett svar

Till startsidan