Okategoriserade

Elektricitet behövs även när du söker andlighet

Visste du om att andar syns när det är som mest ljust ute?

Det är bara i filmerna man ser andra och väsen när det är mörkt bara för att skrämma slag på folk. I normala fall så syns det bäst i grynin och när det är en mycket stark vitt sken som lyser. Så det finns lampor och ljus man använder för att fånga dessa andar och andra väsen.

När det är lite dimmigt och regnigt kan man gå ut i skogen och se små tomtar och troll om man är vaksam. Man kan även höra deras små fotsteg också.

Så hur du än gör så behöver du el eller batterier beroende på vilken typ av lampa du ska använda.

Vad innebär troll enligt mytologin om dem?

Troll är egentligen ett samlingsnamn på människolika varelser i nordisk folktro och nordisk mytologi. De finns även utomlands och då har de bara andra namn.

Det finns folk som anordnar tex spökvandringar och för att du ska ha råd med dessa så behöver du spara lite pengar. Har du ej sparade pengar kan du alltid ta och jämför elavtal på Zmarta så att du får mer pengar över till spökvandringar.

Vad är en tomte?

Tomtar finns i många olika varianter både stora och mycket små finns det. Hustomtar, vättar och jultomtar är de vanligaste som man kan se i sagornas värld. Till jul vill många julpynta sitt hem med tomtar av olika slag då kan man köpa hem en tomte både stora och små.  Det finns även tomtar i form av ljusstakar, tomtar som rider på harar, tomtar som åker bil, tomtekörer, vättar, och till och med trädgårdstomtar. Detta innebär att man pryder tomtar precis överallt under julen. Nu är också juletid snart här med massor av julmarknader runt om i hela Sverige. Det blir inte lika många jul men det blir många människor som kommer att besöka dessa.

Populär julmarknad på Uppsala slott

På Uppsala slott bor landshövdingen och här bodde även kronprinsessan Victoria när hon studerade i Uppsala. På Uppsala slott brukar man varje år ha julmarknad men i år sägs det att den är inställd. Hit kommer då folk från alla delar av hela Sverige för att handla julklappar. Det bästa man kan sälja när det är julmarknad är faktiskt kaffe,  te, godis och kryddor. De kryddor som går åt mest måste ju vara saffran och kardemumma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *