Omelett med tillbehör

Det finns olika sätt att göra det på

En bra start på dagen är att göra en omelett. Dessutom är inte så svårt som många tror. Och man kan äta en omelett både till frukost, lunch eller middag. Sist men inte minst tillsätter vad du har hemma och vad du tycker om. Man behöver inte göra en stor omelett om man inte vill utan både för en person eller så gör man en större i ugnen. Valen är många när det gäller omelett.

Fördelen med en omelett är att det är enkelt och går snabbt såsom en ugnsomelett. Den kan göras enkel med bara ägg och mjölk eller med en stuvning. Man beräknar ett ägg per person eller om man vill ha den mer luftig tar man ett extra ägg. Så till en ugnsplåt kan man ta fem stycken ägg sim man vispar ihop med lite salt och peppar. Ha i fyra deciliter mjölk och häll i din form. För att den inte ska fastna i botten kan man ha i lite smör. Sen tar det inte mer än femton minuter i 250 graders ugn. Det beror lite på hur stor form du har använt. Se till att den har stelnat och fått fin färg.

Omelett med tillbehör

Vill du ha lite mer smak på din omelett och göra den lite mer matig kan du använda det du har i kylskåpet. Du kan använda både grönsaker, kött och örter.

Omelett med tillbehör
Omelett med tillbehör

 

Tips på tillbehör

Här kommer lite tips på vad du kan tillsätta din omelett med för att få lite mer variation. När du har hällt i din äggsmet till omeletten i formen skär du upp grönsaker och annat i mindre bitar och strör över omeletten. Eftersom äggen puffar upp i ugnen så kommer det du tillsatt både ligga ovanpå och ”gräver sig ner” i smeten.

  • riven ost
  • skinka eller salami
  • paprika
  • lax
  • örter: persilja, dill, basilika, gräslök
  • svamp
  • sparris
  • lök
  • tomater
  • avocado

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *