Äggsmörgåsar

Det finns olika modeller att göra

Den traditionella äggsmörgåsen är de äggsmörgåsar man kan köpa ute eller till och med göra hemma. Den ska vara full med ägg, räkor tillsammans med majonäs och lite grönsaker. När man köper dom ute i butiker eller på restauranger kan dom antingen vara väldigt stora eller väldigt små, men fulla med innehåll. Att sitta ner och äta en nygjord smörgås med allt detta gott är något man kanske inte gör så ofta då dessa brukar vara ganska dyra att köpa. Då är det bättre att göra en själv så man kan bestämma både grönsaker och storlek på den.

Gör man en stor smörgås som ska räcka för en riktig matig lunch eller middag kan man räkna med ett ägg per person. Många lägger äggskivorna underst på smörgåsen för att man ska få ägg på varenda tugga. Det är nog det som jag tycker är godast.

Äggsmörgåsar
Äggsmörgåsar

 

Gör andra äggsmörgåsar också

Det finns många olika sätt att göra äggsmörgåsar och inte bara den traditionella. Ett knaprigt bröd som man antingen rosar eller steker kan bli en bra grund. Låt det svalna innan du fyller det med andra saker. Annars är det risk att det kan bli lite sagt eller mjukt. Sen är det bara att fylla det med det du tycker om. Bacon eller skinka är gott tillsammans med stekt ägg. Någon grönsak är alltid gott. Lägg inte på för mycket bara för att du vill ha så mycket. Då är det bättre att göra fler. Lägg en andra skiva bröd på fyllningen och dela mitt itu. Då kan du antingen dela smörgåsen med någon eller helt enkelt äta bägge bitarna själv.

Äggsmörgåsar
Äggsmörgåsar

 

En snabb äggsmörgås

Har du bråttom på morgonen men vill ändå ha något riktigt gott och mättande på morgonen så kan du snabbt laga ihop en äggsmörgås. Det enda du egentligen behöver är bröd, avokado som du mosar lite lätt på brödet och sen ett stekt ägg med lite goda kryddor på. Antingen steker du ägget med gulan hel om du nu tycker om det. Eller så gör du ett vändstekt ägg. Själv är jag en vändstekt höna. Många andra tycker det är gott med att göra sönder äggulan och låta den rinna ner över smörgåsen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *