Ägg till frukost

Vissa har svårt att äta på morgonen

Frukost är något som många har svårt att få sig på morgonen. Att äta ett ägg till frukost gör att du håller dig mätt längre och orkar mer. Det tar inte så lång tid att förbereda eller att tillaga och ägget klarar sig själv under tiden. Det gäller bara att hålla koll på tiden beroende på storleken på ägget och koktiden du vill ha på ditt ägg. Vissa vill ha ett löskokt ägg med rinnande gula och en lös äggvita. Medans andra vill ha lite fastare äggvita och fastare gula. Vill man skiva upp ägget på en smörgås kokas ägget ännu längre för att bli hårdkokt och lättare att skiva.

Hur många ägg kan man äta till frukost?

Det är nyttigt att äta ägg, men man ska inte äta för många ägg. Som vuxen kan man äta ett till två ägg om dagen för att det ska vara nyttigt och bra. Sen finns det andra som säger att man kan äta fler ägg utan att det är ”farligt” eller inte bra. Dessutom ändras detta från år till år. Men ägg till frukost gör i alla fall att du håller dig mätt längre och innehåller en hel del vitaminer som är bra; A, B, D och B12.

 

Ägg till frukost
Ägg till frukost

 

Olika storlekar och tider

Nu är ägg ganska dyrt och man tittar säkert på priser i dom olika butikerna. Ägg är något som jag tycker är ganska gott och använder ganska många då jag bakar en del. Då vill jag ha lite större ägg som gör både frukost och det jag bakar fluffigt och gott. Jag köper då ägg som är i storlek large eller extra large och spenderar då lite mer pengar på det. Det finns ju både små och medium ägg också och då måste man tänka på hur länge man kokar äggen för att få det precis som man vill ha det.

Här hemma tycker vi om när äggvitan är fast men äggulan lite mer rinnig precis i mitten och har hittat vår tid när vi kokar äggen. Ett large eller extra large ägg kokar vi i 4,50 minuter. Det är något som vi har testat oss fram så testa du också beroende på storleken på ägg som du brukar köpa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *