Hemmagjord caesardressing

Det blir mycket godare om man gör en hemmagjord

När jag har varit på restaurang och varit sugen på en matigare sallad har jag beställt caesarsallad. Att göra en egen caesarsallad hemma är inte så svårt, men att göra en dressing till har jag inte fått till förrän nu. Jag började med att köpa färdig dressing från butik och jag vet inte hur många sorters caesardressing som jag har provat. Jag har aldrig hittat en som är god men nu kommer jag aldrig att köpa en från affären utan göra en hemmagjord istället. Det blir både godare och det är inte alls svårt att göra en egen.

Gör en egen caesardressing istället

Jag är inget fan av varken senap eller sardeller, men när man gör en hemmagjord caesardressing måste man ha bägge dessa i dressingen för att den ska bli så där god och krämig. Det smakar ju varken så mycket av senapen eller nån fisksmak utan är bara en ingrediens som gör att det blir gott.

 

Hemmagjord caesardressing
Hemmagjord caesardressing

 

Det är enkelt att göra en egen dressing om du har en handmixer och en hög burk som du gör dressingen i. Mängden på nedan dressing räcker till två till tre personer:

 • en näve riven parmesanost
 • 1-2 vitlöksklyftor
 • 2-3 st sardeller i olja
 • 1 msk dijonsenap
 • 1 ägg
 • lite riven citronskal
 • 2 dl rapsolja

Lägg allt i din höga burk och stoppa ner handmixern i botten. Sätt igång den och dra sakta uppåt tills dressingen är tjock och krämig.

 

Hemmagjord caesardressing
Hemmagjord caesardressing

 

En klassisk caesarsallad innehåller:

 • romansallad
 • tomater
 • krutonger
 • kyckling
 • extra: bacon

Det är lika lätt att göra egna krutonger

Det fonns krutonger i butikerna att köpa men dom är ganska hårda. Så att göra egna är mycket godare och du kan smaksätta dom med det du tycker om. När du gör dom så ska du inte skära för små fyrkanter då dom lätt kan bli torra när du sedan steker dom. Ett formbröd är det enklaste då du skär dom i tärningar, steker dom i smör och olja och smaksätter dom med till exempel salt, peppar och vitlök. Örter är också en bra smaktillsättning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *