Vid dubbelpanering använd ägg

Dubbelpanering

När jag panerar fisk, grönsaker eller något annat gör jag alltid dubbelpanering. Det blir frasigare och godare-men är självklart en smaksak. Vid denna panering används mjöl, ägg och ströbröd, eller panko som jag tycker bli ännu godare. Panko är japanska och betyder bröd. Skillnaden mellan ströbröd och panko som man oftast använde förut så släpper panko ifrån sig mer fett efter att man använt. Det gör att det du panerat får en frasigare och krispigare yta mot när du använder ströbröd. Vid dubbelpanering använd ägg

Rätt ordning vid paneringen

När du panerar något och ska dubbelpanera ska du panera genom att ”trycka ner” det du ska använda först i mjöl, sedan ägg och till sist i panko. Istället för att krydda efteråt blandar du dina kryddor i pankon på en gång. Eller så kryddar du det du ska panera innan du vänder det i mjölet.

Vid dubbelpanering är det mjölet som är ett skyddande hölje, ägget är ett bindemedel och ger ett extra skyddande hölje och pankon gör din mat frasig och krispig. Fisk och tunt skivat kött passar utmärkt till dubbelpanering.

 

Vid dubbelpanering använd ägg
Vid dubbelpanering använd ägg

 

Jag brukar låta det jag ska panera ligga ett litet tag innan jag steker dom.

När du sedan steker din mat som är panerad ska du ha medelhöjd värme. Om du har för hög värme så bränner man lätt paneringen och grönsaken kan bli rå inuti. Ifall du har för svag värme får du inte den härliga färgen på maten och paneringen kan lätt ramla av.

 

Vid dubbelpanering använd ägg
Vid dubbelpanering använd ägg

 

Vid snitzel är det gott med en skiva citron som du pressar över paneringen. Paneringen kommer fortfarande vara god och krispig om du pressar ut lite saft precis innan du ska äta. Sen finns det en hel del tillbehör som man kan servera till snitzel. Såsom potatis, varma grönsaker, gele eller en sallad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *