Amerikanska pannkakor

Funkar både till frukost, lunch och middag

Att göra fluffiga amerikanska pannkakor är inte så svårt som man tror. Dom är lite mer mättande än vanliga pannkakor. Dessutom kan du kan göra dom både små och större beroende på vad du ska ha dom till och till vilken måltid. Pannkakor kan du äta med både sylt och bär eller till bacon eller annat kött. Har du dessutom dom på ett buffebord kan du göra dom extra små och alla kan välja precis hur dom vill äta dom.

Så här gör jag mina amerikanska pannkakor

Ta fram alla ingredienser innan du börjar. Du behöver också en liten kastrull som du ska smälta smöret i, en skål, en våg och en visp.

  • 30 g smör
  • 3 3/4 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver – ordentligt rågade
  • 1 tsk socker
  • en nypa salt
  • 2 ägg
  • 3 dl mjölk
  • vaniljsocker om man vill ha i

 

Amerikanska pannkakor
Amerikanska pannkakor

 

Smält smöret i kastrullen.

Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt. Vill man ha lite vaniljsmak på sina pannkakor kan man ha i nån tesked.

Vispa ihop mjölk, ägg och smör.

Blanda mjölk- och mjölblandningen och vispa ihop.

Stek pannkakorna i dom storlekar du vill ha dom i. Tänk på att dom flyter ut lite granna så du inte steker för många samtidigt i stekpannan. Jag brukar använda en teflon stekpanna och steka tre stycken samtidigt om jag vill ha lite mer ”normala” pannkakor.

Sen är det bara att servera vad du du vill ha till. Sirap eller socker – det är en smaksak. Vill man äta dom riktigt amerikanske så ska man också ha en klick smör på dom. Då behöver man äta dom precis när man stekt dom så att smöret smälter ut över pannkakan.

 

Amerikanska pannkakor
Amerikanska pannkakor

 

Dessa pannkakor är små och var med på ett buffebord. När jag skriver små så menar jag ännu mindre än plättar. Till det serverade jag både sylt, bär, bacon men också räk- och laxröra som ett tilltugg.

 

Ett svar på “Amerikanska pannkakor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *