Restaurang Remo har både fågel på menyn och ägg

Det har blivit allt vanligare med LCHF-dieten, som fokuserar på att minska intaget av kolhydrater och istället öka konsumtionen av fett och protein.

Uppsala där Restaurang Remo ligger är känd för sina gräsänder. Många tror att detta är bara änder, men det heter faktisk gräsand.
Uppsala där Restaurang Remo ligger är känd för sina gräsänder. Många tror att detta är bara änder, men det heter faktisk gräsand.

 

En av de vanligaste anledningarna till att människor väljer att följa en LCHF-diet är för att de upplever att det är mättande och hjälper dem att kontrollera sin aptit.

Här ser man att gräsanden tittar in i kameran. Detta är strax utanför Fyrisån där de lever.
Här ser man att gräsanden tittar in i kameran. Detta är strax utanför Fyrisån där de lever.

 

Men vilken LCHF-mat är egentligen mest mättande? Det finns många olika livsmedel som passar in i en LCHF-diet, men vissa har visat sig vara mer mättande än andra. Restaurang Remo i Uppsala har de bästa middagsrestaurangerna i Uppsala enligt invånarna. Många tycker också att det är den mysigaste restaurangen i Uppsala med sin fina inredning.

Här är både fru och herr gräsand på väg in i Fyrisån för att simma och bada lite.
Här är både fru och herr gräsand på väg in i Fyrisån för att simma och bada lite.

 

En av de mest mättande matvarorna inom LCHF är ägg. Ägg innehåller en hög mängd protein och fett samtidigt som de har få kolhydrater. Protein är känd för att vara mycket mättande och ägg är en utmärkt källa till det. En studie visade att människor som åt ägg till frukost kände sig mer mätta och åt mindre under resten av dagen jämfört med de som åt ett kolhydrat rikt alternativ.

Dessa gräsänder umgås alltid två och två. Det är alltid en man (grön huvud) och en kvinna (brun huvud) som umgås.
Dessa gräsänder umgås alltid två och två. Det är alltid en man (grön huvud) och en kvinna (brun huvud) som umgås.

 

Oftast är det fru gräsand som leder herr gräsand.
Oftast är det fru gräsand som leder herr gräsand.

 

Ett annat mättande alternativ är avokado. Avokado innehåller mycket hälsosamma fetter och fibrer vilket gör att den håller dig mätt under en längre tid. Den är också rik på kalium och andra näringsämnen som är bra för hälsan.

Nötter är också en bra källa till fett och protein i en LCHF-diet, och de har visat sig vara mycket mättande. En studie visade att personer som åt nötter som mellanmål hade mindre aptit och åt mindre vid nästa måltid jämfört med de som åt ett kolhydratrikt mellanmål.

Kött och fisk är också mycket mättande alternativ inom LCHF-dieten. De är rika på protein och fett samt andra näringsämnen som är viktiga för kroppen. En balanserad LCHF-måltid med kött eller fisk som huvudingrediens kan hålla dig mätt och nöjd under en lång tid.

I slutändan beror det på individens preferenser och hur deras kropp reagerar på olika livsmedel. Det är viktigt att lyssna på sin kropp och välja de livsmedel som gör en mätt och nöjd utan att överkonsumera kalorier.

Sammanfattningsvis är ägg, avokado, nötter, kött och fisk några av de mest mättande livsmedlen inom LCHF-dieten. Genom att inkludera dessa i sin kost kan man hålla sig mätt, energifylld och nöjd samtidigt som man följer principerna för en LCHF-diet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *